Ο ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνει στην ανεργία 1.900 οικογένειες


Κινητοποιήσεις ξεκινούν μεθαύριο Κυριακή στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής οι 1.900 μεταλλωρύχοι, που εργάζονται στα ορυχεία της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», καθώς η κυβέρνηση προετοιμάζεται να εφαρμόσει την προεκλογική της δέσμευση για κλείσιμο των ορυχείων, ενέργεια που θα στείλει αποτρεπτικό μήνυμα σε όλους τους ξένους επενδυτές.

Μάλιστα, οι μεταλλωρύχοι απειλούν ότι αν ο αρμόδιος Υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης προχωρήσει στο κλείσιμο της εταιρείας τους, αυτοί θα ταμπουρωθούν μέσα στα ορυχεία μαζί με τα παιδιά και τις γυναίκες τους, όπως έκαναν και το 2003.

Πράγματι, ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε στο Reuters ότι η νέα κυβέρνηση εναντιώνεται απόλυτα σε αυτό το επενδυτικό σχέδιο, σημειώνοντας ότι «θα εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας ως προς αυτό».

Το Reuters προβάλει και δήλωση του Προέδρου της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός« Κώστα Γεωργατζή: «Συνεχίζουμε κανονικά τις δραστηριότητές μας. Έχουμε όλες τις άδειες, είμαστε απολύτως νόμιμοι, έχουμε επένδυση 350 εκατ, και θα επενδύσουμε άλλα τόσα σε Ολυμπιάδα και Σκουριές. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προσλάβουμε άλλα 700 άτομα και οι θέσεις εργασίας θα ανέλθουν στις 2.600».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.