Ο τρόπος χρήσης του smartphone ίσως δείχνει εάν κάποιος έχει κατάθλιψη


Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο τρόπος που χρησιμοποιεί κανείς το smartphone του, μπορεί να αποκαλύψει αν πάσχει από κατάθλιψη. Η σχετική έρευνα έγινε με τη συμμετοχή 20 γυναικών και 8 ανδρών, κατά μέσο όρο 29 ετών, στην ιατρική σχολή «Feinberg» του Πανεπιστημίου «Northwestern» στο Σικάγο.

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν τη χρήση που έκαναν οι συμμετέχοντες στη συσκευή κινητής τηλεφωνίας, από άποψη χρόνου αλλά και τόπου, για δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητής Ντέιβιντ Μορ, όσο περισσότερο χρόνο περνούσαν οι συμμετέχοντες χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο, τόσο πιθανότερο ήταν να έχουν κατάθλιψη. Δηλαδή, από τους πάσχοντες από κατάθλιψη η ημερήσια χρήση του smartphone ήταν κατά μέσο όρο 68 λεπτά, ενώ από εκείνους που δεν είχαν κατάθλιψη ήταν 17 λεπτά.

Επίσης, η ίδια μελέτη έδειξε ότι όσοι είχαν κατάθλιψη έτειναν να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι και γενικότερα σε λιγότερα διαφορετικά σημεία, συγκριτικά με άτομα που δεν είχαν κατάθλιψη. Τα στοιχεία της έρευνας από τα smartphones είχαν 87% ακρίβεια στον εντοπισμό των ατόμων με συμπτώματα κατάθλιψης.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.