Ο Τσίπρας είχε δώσει εντολή για «plan B»!


Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης έλυσε τη …σιωπή του και σε συνέντευξή του στο CNN αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου είχε «σχέδιο Β», το οποίο δεν αφορούσε σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά σε δημιουργία ονομαστικής ρευστότητας (IOUs), η οποία θα έδινε στην κυβέρνηση «μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων και διαπραγματευτική δύναμη».

Ένα «σχέδιο Β», που αρνιόταν κατηγορηματικά σε όλες τις συνεντεύξεις του ο Γιάννης Βαρουφάκης ως Υπουργός…

«Δεν είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε ένα σχέδιο Β. Είχαμε σχέδιο Β. Η επεξεργασία του έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού, ο οποίος μας έδωσε εντολή να το συντάξουμε, ακόμη και πριν έρθουμε στο Υπουργείο Οικονομικών» δήλωσε στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ, αποκαλύπτοντας τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου!

«Το πρόβλημα ήταν ότι, όταν οι τράπεζές μας έκλεισαν, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην θέσει σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο Β… Για να μην γίνει κάποιο λάθος, αυτό δεν ήταν ένα σχέδιο για να βγάλουμε την Ελλάδα από το ευρώ, αλλά ήταν ένα σχέδιο για να δημιουργηθεί ονομαστική ρευστότητα στο πλαίσιο του ευρώ, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων και διαπραγματευτική δύναμη.  Έγιναν λάθη, φυσικά και εγώ είμαι υπεύθυνος για πολλά από αυτά, κατά τη διάρκεια των πεντάμηνων πολύ έντονων διαπραγματεύσεων, αλλά από την άλλη είχαμε μια τρόικα δανειστών η οποία δεν ήθελε έναν λογικό, έντιμο και κοινού συμφέροντος συμβιβασμό» τόνισε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.