Οnline ένα στα τρία παιδιά ηλικίας τριών ετών!


Έρευνα με θέμα το cyberbullying από την B2B International για λογαριασμό της Kaspersky Lab, έδειξε ότι τα παιδιά συχνά δεν παραδέχονται ότι έχουν πέσει θύματα κάποιας μορφής διαδικτυακού εκφοβισμού. Μάλιστα, ο ένας στους τέσσερις γονείς, των οποίων τα παιδιά είχαν παρενοχληθεί διαδικτυακά, δήλωσε ότι πέρασε πολύς καιρός μέχρι να ανακαλύψουν τι συνέβαινε.

Στον ανεπτυγμένο κόσμο, από την ηλικία των τριών ετών, ένα στα τρία νήπια θεωρείται ότι έχει ιντερνετική υπόσταση. Μάλιστα, τα περισσότερα παιδιά αποκτούν πλέον διαδικτυακή ταυτότητα (ip) πολύ πριν προμηθευτούν κάποιο έγγραφο ταυτότητας (id).

Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 39% των γονιών παρακολουθούν την online δραστηριότητα των παιδιών τους, το 19% απαντά ότι είναι φίλοι μαζί τους ή τα ακολουθεί στα social media, και το 38% τους έχει μιλήσει για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η διασύνδεση. Τέλος, λιγότεροι από τους μισούς γονείς παρενέβησαν για να αποτρέψουν την παρενόχληση ή τον διαδικτυακό εκφοβισμό όταν αντιλήφθηκαν τι γινόταν, ενώ οι περισσότεροι δεν έκαναν τίποτα, καθώς δυσκολεύονται να κατανοήσουν την ψηφιακή πραγματικότητα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.