Πάνω από 1,5 εκατ. τα «κόκκινα» δάνεια


Τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο είναι οι καθυστερημένες οφειλές προς τις τράπεζες από μικρά επιχειρηματικά, στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”.

Οι οφειλέτες θα δεχθούν επιστολές από τις τράπεζες στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Κώδικα Δεοντολογίας που εξέδωσε την Παρασκευή η Τράπεζα της Ελλάδος. Αυτό αφορά δανειολήπτες που έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν τουλάχιστον για ένα μήνα. Ανάμεσά τους είναι 300.000 περίπου δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, 700.000 περίπου δανειολήπτες καταναλωτικών δανείων, 500.000 οφειλέτες πιστωτικών καρτών και 100.000 περίπου δανειολήπτες μικρών επιχειρηματικών δανείων.

Ως τα τέλη Δεκεμβρίου θα έχουν αποσταλεί όλες οι σχετικές επιστολές. Η περίοδος αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας ξεκαθαρίσματος για το ποιοι οφειλέτες είναι συνεργάσιμοι ή μη. Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Λούκα Κατσέλη είπε το Σαββατοκύριακο ότι «κανείς συνεργάσιμος δανειολήπτης που έχει αντικειμενική αδυναμία αποπληρωμής των δανείων του, δεν έχει να φοβάται τον πλειστηριασμό της κατοικίας του».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.