Πάνω από 80 δισ. τα «κόκκινα» δάνεια


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», οι προσδοκίες για νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφεραν μεγάλη αύξηση των «κόκκινων» δανείων το πρώτο τρίμηνο, με αποτέλεσμα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια να φτάνουν πλέον το 35%!

Η Eurobank ανακοίνωσε ότι στο πρώτο τρίμη του έτους τα καθυστερούμενα δάνεια έφτασαν τα 391 εκατ. ευρώ, έναντι 239 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του 2014, αυξημένα κατά 64%.

Η αύξηση νέων «κόκκινων» δανείων σημειώνεται για πρώτη φορά ύστερα από ένα χρόνο συνεχούς μείωσης. Πρόκειται κυρίως για νοικοκυριά που δεν πληρώνουν τα δάνειά τους, προσδοκώντας μία ευνοϊκή ρύθμιση-νόμο στο πρότυπο των ρυθμίσεων για οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ξεπερνούν πλέον τα 80 δισ ευρώ, και, αν η κατάσταση δεν τεθεί υπό έλεγχο, οι τράπεζες θα βρεθούν αντιμέτωπες με προβλήματα κεφαλαιακής επάρκειας. Ειδικότερα, στα καταναλωτικά δάνεια οι καθυστερήσεις ξεπερνούν το 50%, στα επιχειρηματικά δάνεια το 35% και στα στεγαστικά το 29%.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.