Πάπας Φραγκίσκος: «παιδόφιλος ένας στους 50 καθολικούς ιερείς»


«Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, όπως μου λένε συνεργάτες μου, υπολογίζεται ότι το 2% των καθολικών κληρικών είναι παιδόφιλοι. Στο 2% αυτό, όμως, υπάρχουν επίσκοποι, ακόμη και καρδινάλιοι. Πρόκειται για ένα στοιχείο το οποίο δεν με καθησυχάζει, κάθε άλλο» δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα “La Repubblica” ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πάπας παρομοίασε την παιδοφιλία με τη λέπρα, λέγοντας ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξάλειψη του φαινομένου.

Παράλληλα, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι «εργάζεται για να πετύχει την στενότερη δυνατή επαναπροσέγγιση των ρωμαιοκαθολικών με τους ορθοδόξους, τους αγγλικανούς, αλλά και με τους εβραίους».

Ο Ποντίφηκας αναφέρθηκε και στη σχέση κληρικών με τη Μαφία. «Η στάση της Καθολικής Εκκλησίας απέναντι στο πρόβλημα της μαφίας πρέπει να αλλάξει. Δεν θα πρόκειται, στο εξής, μόνον για μεμονωμένες καταγγελίες, θα πρέπει να μετατραπεί σε μια διαρκή στάση. Μαφία και παιδεραστία. Η Εκκλησία, ο λαός του Κυρίου, οι κοινότητές μας, θα πρέπει να αναμετρηθούν με αυτές τις δύο σημαντικές απειλές» τόνισε.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.