Πέτρος Μάρκαρης: «H τρόικα και τα μνημόνια δεν είναι η αιτία, αλλά το αποτέλεσμα της κρίσης»


«H τρόικα και τα μνημόνια δεν είναι η αιτία, αλλά το αποτέλεσμα της κρίσης», είπε ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης στην εκδήλωση που διοργάνωσαν προχθές το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος και το Δίκτυο Ναυαρίνο, με θέμα «Κρίση και εύκολες λύσεις».

«Η κρίση οφείλεται στην πλήρη κατάρρευση του συστήματος αξιών που στήριξαν την Ελλάδα σε δύσκολες εποχές. Το φαινόμενο ξεκινάει από την παιδεία και ιδιαίτερα την μέση εκπαίδευση, που λειτουργεί αποκλειστικά ως προθάλαμος της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο. Πετάξαμε μαζί με τη φτώχεια και τις αξίες της Ψωροκώσταινας. Αντικαταστήσαμε τη δύσκολη πραγματικότητα με την εικονική πραγματικότητα, εξαφανίστηκαν η σύνεση και το μέτρο» υπογράμμισε ο γνωστός συγγραφέας.

Τέλος, ο Πέτρος Μάρκαρης τόνισε ότι η ευθύνη της Ε.Ε. είναι ότι εκτίμησε λανθασμένα την κρίση, ως αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο, και θέλησε να συνετίσει την Ελλάδα, ενώ σημείωσε ότι από την Ευρώπη λείπει ο πολιτικός λόγος και το όραμα, τα οποία δεν μπορούν να αναπληρωθούν από τις μεταρρυθμίσεις και τις αγορές.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.