Παγκόσμια συνωμοσία κατά του Τσίπρα!


«Δεν μπορεί! Αυτοί κάνουν λάθος! Εμείς έχουμε δίκιο και θα το επιβάλλουμε»! Κάπως έτσι θα πρέπει να σκέφτονται στην κυβέρνηση, βλέποντας το σημερινό διεθνή καταιγισμό αρνητικών προβλέψεων και σχολίων κατά της διαπραγματευτικής δεινότητας και θέσεως της πατρίδας μας.

Πάρτε βαθειά ανάσα!

CNN: «Η Ελλάδα χρειάζεται να πετύχει συμφωνία σύντομα, διαφορετικά κινδυνεύει να ξεμείνει από χρήματα, αφού το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της χώρας λήγει στις 28 Φεβρουαρίου»

Focus: «”Στις 28 τα μεσάνυχτα, τέλος”. Αυτά ήταν τα λόγια του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την Ελλάδα, στη διάρκεια του Eurogroup»

Dow Jones Newswires: «Ήταν κάτι παραπάνω από ενόχληση: ήταν δυσθυμία, αλλά και εκνευρισμός για την παραβίαση των άγραφων κανόνων που ισχύουν στην Ευρωζώνη και την οικονομική διπλωματία» (για την προκλητική συμπεριφορά και εμφάνιση του Γιάννη Βαρουφάκη στο Eurogroup)

Le Monde: «Τα μέτρα που θέλει η ελληνική κυβέρνηση πηγαίνουν αντίθετα σε όσα προβλέπει το πρόγραμμα βοήθειας»

Fortune: «Είναι ένας γενικός κανόνας που έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου για όσους πρόκειται να ζητήσουν χρήματα και είναι στην κορυφή της λίστας: δεν προσβάλλεις αδικαιολόγητα τον άνθρωπο από τον οποίο προτίθεσαι να ζητήσεις χρήματα. Δυστυχώς, αυτό δεν φαίνεται να είναι στον κατάλογο της νέας ελληνικής κυβέρνησης, καθώς δείχνει να πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος για να πάρει χρήματα από τη Γερμανία είναι να της υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία το ναζιστικό παρελθόν της. Είτε πρόκειται για τον Αλέξη Τσίπρα που επισκέφθηκε την Καισαριανή, είτε πρόκειται για τον Βαρουφάκη που κάνει λόγο για »κοινωνικό ολοκαύτωμα», είτε πρόκειται για τον Κοτζιά που μίλησε ανοιχτά για τις πολεμικές αποζημιώσεις, οι υπάλληλοι της κυβέρνησης των Αθηνών προσπαθούν να ντροπιάσουν τον μεγαλύτερο πιστωτή τους»

Bloomberg «Η αναστολή των ιδιωτικοποιήσεων και τα πλάνα επαναπρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων και αύξησης μισθών από τη νέα ελληνική κυβέρνηση δεν βοηθούν τις διαπραγματεύσεις»

Spiegel: «Τσίπρας και Βαρουφάκης παρουσιάζονται σαν παίκτες πόκερ, οι οποίοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως κινδυνεύουν να χάσουν τα πάντα με την μπλόφα τους»

Τα σχόλια έχουν κλείσει.