Πανεπιστήμια σε κατάρρευση! Πήραν μόλις 2 εκατ. ευρώ!


Σε απόλυτη κατάρρευση βρίσκονται τα 20 ΑΕΙ και τα 15 ΤΕΙ της χώρας, αφού, σύμφωνα με την «Καθημερινή», έχουν εισπράξει στο πρώτο εξάμηνο του έτους μόλις 2 από τα 112 εκατ. ευρώ της κρατικής επιχορήγησης, που περιλαμβάνεται στο Προϋπολογισμό του 2015!

Αυτή η οικονομική διάλυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προκύπτει από τη γραπτή δήλωση του ίδιου του …Υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά (φωτογραφία) στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρου Καράογλου.

«Για το τρέχον οικονομικό έτος έχουν διαβιβαστεί προς την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Παιδείας δικαιολογητικά χρηματοδότησης συνολικού ύψους περίπου 112.000.000 ευρώ, για κάλυψη δαπανών λειτουργίας, σίτισης φοιτητών και μισθοδοσίας έκτακτου διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) της χώρας, εκ των οποίων έχει εξοφληθεί ποσό περίπου 2.000.000 ευρώ που αφορά στη μισθοδοσία ωρομισθίου διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ» παραδέχεται στην απάντησή του ο κ. Μπαλτάς, επιβεβαιώνοντας τον «μπαλτά» του ΣΥΡΙΖΑ που γκρέμισε την Παιδεία στην πατρίδα μας.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.