Πανούσης «αδειάζει» Βαλαβάνη και θέλει να παραιτηθεί


«Ζήτησα απ” τον πρωθυπουργό να φύγω, δεν θέλω να του δημιουργώ προβλήματα, με μεγάλη χαρά να έρθει ένας καλύτερος. Να σε πυροβολούν άνθρωποι που είναι 19 και 20 χρονών, άνθρωποι που δεν έχουν κάνει τίποτα ποτέ στη ζωή τους και έκαναν δυο καταλήψεις και τρεις πορείες και κάτι τρέχει στα γύφτικα, έναν άνθρωπο που έχει κάνει πορεία στη ζωή του μέσα στα γράμματα, δεν έχει νόημα».

Αυτά αποκάλυψε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στον Alpha 98,9, και δημοσιοποιώντας την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να δεχθεί την παραίτησή του.

«Έχω προσπαθήσει να κάνω διάλογο αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Το κίνημα των νέων υπερβάλλει, κι εγώ το έχω κάνει σαν νέος. Όμως υπάρχουν και νόμοι, δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει. Θα χαρώ να δω το μοντέλο της αριστερής αστυνόμευσης, εγώ κάποια στιγμή δεν θα είμαι πια στην κυβέρνηση, δεν είμαι κομματικός. Η αστυνομία στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου δεν προκάλεσε. Αυτά που είπαν ότι κυνηγήσαμε πολιτικές νεολαίες, δεν υπάρχουν. Αν έχει γίνει κάτι, θα γίνει ΕΔΕ όπως και διενεργείται ήδη. Είπα, όποιος πολίτης χτυπήθηκε ή βασανίστηκε, να έρθει σε μένα προσωπικά να το καταγγείλει. Δεν είμαι υπηρεσιακός εγώ. Δεν μπορώ να τα ξέρω όλα για όσα γίνονται στην επαρχία ας πούμε. Από την άλλη, συνελήφθησαν άνθρωποι και παραπέμπονται στη δικαιοσύνη. Τι ακριβώς θέλουν, να πιάνουμε μπαχαλάκηδες και με ένα τηλεφώνημα να τους αφήνουμε» τόνισε ο κ. Πανούσης, αποδομώντας και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφο της κομματικής «Αυγής» Γιώργο Κυρίτση που του επιτέθη μέσω Facebook «Γράφει καιρό εναντίον μου. Δεν παίρνω εγώ χαμπάρι από τέτοια» υπογράμμισε ο κ. Πανούσης.

Παράλληλα, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως «άδειασε» μεγαλοπρεπώς την παραιτηθείσα πρώην Υπουργό Νάντια Βαλαβάνη, η οποία στην απελισμένη προσπάθειά της να αποστασιοποιηθεί από την ανάληψη 100.000 ευρώ που έ έκανε η μεητέρα της λίγες μέρες πριν τα capital controls, είπε στο MEGA: «Με ακούνε βαλιτσάκια από τότε που έγινα Υπουργός… Λείπουν «βαλιτσάκια» με σούπερ-κοριούς της ΕΥΠ όταν έγινε η καταμέτρηση κατά την ανάληψη των καθηκόντων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»!
Στις ασυναρτησίες Βαλαβάνη ο κ. Πανούσης, μαζί με τον Διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, αντέδρασαν με επίσημη ανακοίνωση, στην οποία «καρφώνουν» την Νάντια Βαλαβάνη ότι ως Υπουργός «όφειλε να γνωρίζει ότι κανείς από το επίσημο Κράτος δεν παρακολουθεί Έλληνες πολιτικούς ή πολίτες για μη-τρομοκρατικές ή εγκληματικές δραστηριότητες». Πανούσης και Ρουμπάτης προσθέτουν ότι «ενεργούν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους και δεν αναμιγνύονται σε πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων».

Τέλος, ειρωνικά προσκαλούν τη Νάντια Βαλαβάνη «στο πλαίσιο οποιασδήποτε υπερασπιστικής γραμμής, αν έχει στοιχεία υποκλοπής τηλεφωνικών της συνομιλιών ως υπουργού, να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές για να διερευνυθούν οι καταγγελίες της»…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.