Πανούσης: «H ρήξη θα είναι εθνική καταστροφή»


«H ρήξη με τους εταίρους θα είναι εθνική καταστροφή. Πρέπει να πάμε σε συμφωνία, ακόμη κι αν αυτή είναι επώδυνη» δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι μια χρεοκοπία θα γυρίσει τη χώρα στη δεκαετία του ’50: «Δεν ζούμε στην εποχή του Ενβέρ Χότζα και της Αλβανίας. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Οσο για τις ιστορίες περί Κίνας και Ρωσίας, είναι αστείες».

Ο κ. Πανούσης αποκαάλυψε επίσης ότι το Υπουργείο του και η Ελληνική Αστυνομία έχουν ήδη έτοιμο επιχειρησιακό σχέδιο διαχείρισης μιας κρίσεως μετά από μια χρεοκοπία ή μια απόφαση περιορισμού των αναλήψεων στις τράπεζες. Ακόμη, ο κ. Πανούσης εξέφρασε την ανησυχία του γιατί η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των μεταναστών και “χάνεται ο έλεγχος”, ενώ για την αποσυμφόρηση των φυλακών “πιστεύει ότι είναι αναγκαίες” αν και, όπως υποστήριξε, “είμαι εναντίον των μέτρων αποφυλάκισης γενικώς”.

Σήμερα ο κ. Πανούσης σε συνέντευξή του στον BHMA 99,5 FM κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δίωξει από το κόμμα τους ακροαριστερούς, που ζητούν ρήξη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν γίνεται να συνυπάρχουμε. Ή θα φύγουν αυτοί ή θα φύγω εγώ. Ο Τσίπρας πρέπει, αφου ολοκληρωθεί η συμφωνία, να διώξει ορισμένους. Το έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου μια χαρά, γιατί να μην το κάνει και ο Τσίπρας».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.