Πανούσης: Δεν θα λύσει η αστυνομία το πρόβλημα με τα επεισόδια και τις καταλήψεις


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης δήλωσε, μετά τα χθεσινά εκτεταμένα επεισόδια αναρχικών στο κέντρο της Αθήνας, ότι πιστεύει πως δεν θα λύσει μόνη της η αστυνομία το πρόβλημα με τα επεισόδια και τις καταλήψεις.

«Όταν σε μια μεσαίου μεγέθους κατάληψη δεν πάρεις ήπια μέτρα, θα διογκωθεί και θα πάρεις πιο σκληρά μέτρα, αλλά αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης… Μπαίνουμε σε μια διελκυστίνδα για κάθε τι που δεν αρέσει στον κόσμο να γίνεται μια κατάληψη» προειδοποίησε ο κ. Πανούσης σαν να μην συμμετέχει στην …κυβέρνηση, ενω αναρωτήθηκε γιατί οι πρυτάνεις δεν κάνουν περιφρούρηση και «που έχουν εξαφανιστεί οι φοιτητικές νεολαίες».

Για τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα ο Υπουργός είπε ότι η αστυνομία παρενέβη με συλλήψεις και ότι «τα κοινωνικά και πολιτικά φαινόμενα όπως είναι τα Εξάρχεια και τα συνθήματα αυτά έχουν

να κάνουν με όλη την μεταπολίτευση. Τι θα λυνόταν από μια επιχείρηση στα Εξάρχεια; Σαράντα χρόνια καίγονταν» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο πολιτικός προϊστάμενος του Γιάννη Πανούση Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης προσπάθησε στη Βουλή να «ωραιοποιήσει» την εικόνα της φλεγόμενης Αθήνας: «Προβληματιζόμαστε από όσα γίνονται αλλά δεν έχουν το εύρος και το βάθος του παρελθόντος. Υπάρχει μια ανάσα ταυτόχρονα στον κόσμο που ζει σε ένα πλαίσιο πιο δημοκρατικό».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.