Παράταση για λίγες μέρες ή εβδομάδες


«Το βασικό μας αυτήν τη στιγμή ζήτημα είναι να μην επιβαρυνθεί ο Έλληνας πολίτης. Θα μείνουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας σε σχέση με μισθούς και συντάξεις. Το πρόγραμμα λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Στόχος είναι η τελευταία δόση να εκταμιευθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Εάν, για τεχνικούς λόγους, δεν έχουν ολοκληρωθεί ορισμένες διαδικασίες, τότε θα μπορούσε να υπάρξει μια παράταση, αλλά όχι νέο Μνημόνιο».

Αυτά δήλωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με την διαπραγμάτευση με την τρόϊκα, διευκρινίζοντας ότι η τυχόν για λίγες μέρες ή εβδομάδες.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε την ανάγκη για ενότητα στο εσωτερικό της χώρας και χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι «δύσκολες, αλλά ένα βήμα προς την ολοκλήρωση αυτής της τελικής διαπραγμάτευσης». «Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό, το δημοσιονομικό κενό είναι μια θεωρητική συζήτηση περί της αποδοτικότητας των μέτρων του προϋπολογισμού. Έχει αποδειχτεί επί σειρά ετών ότι εκτελούνται οι προϋπολογισμοί και κατακτήσαμε το πρωτογενές πλεόνασμα νωρίτερα από το προβλεπόμενο, άρα υπάρχει μια πολυετής εμπειρία που ενισχύει τη θέση μας» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.