Παρέμβαση Μουρούτη για ομαλές εκλογές


Συνήλθε σήμερα σε φορτισμένο κλίμα στο Υπουργείο Εσωτερικών η Διακομματική Επιτροπή ενόψει των προσεχών εκλογών, υπό την προεδρία του Υπηρεσιακού Υπουργού Εσωτερικών Μιχάλη Θεοχαρίδη, πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου.

Στη συνεδρίαση δυναμική ήταν η παρέμβαση του εκπροσώπου της ΝΔ Γιώργου Μουρούτη κατά των προεκλογικών αθλιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μουρούτης δήλωσε

«Ζήτησα: *Πρώτον, να μεριμνήσει το υπουργείο για την τήρηση των Νόμων σε ό,τι αφορά την προκλητική αφισορρύπανση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα. Και να παρακρατηθεί από την εκλογική αποζημίωση που δικαιούται το κόμμα της Αξ. Αντιπολίτευσης το ποσό που απαιτείται για την απορρύπανση των πόλεων.
*Δεύτερον, να μεριμνήσει το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να σταματήσει να εκπέμπει ένα πειρατικό κανάλι που εμφανίζεται κατά καιρούς, με το λογότυπο της ΕΡΤ3 και να εκκενωθούν οι χώροι εκπομπής του που βρίσκονται υπό κατάληψη. Η κατάληψη δημοσίων συχνοτήτων και η προπαγανδιστική προβολή κομμάτων και υποψηφίων, συνιστούν πέραν από αθέμιτο ανταγωνισμό και ποινικό αδίκημα.
*Τρίτον, κάλεσα την διακομματική επιτροπή να καταδικάσει ομόθυμα και ομόφωνα την απόπειρα διχασμού και εκφοβισμού της κοινής γνώμης από χαρακτηρισμούς δημοσίων παραγόντων, όπως του κ. Αρβανίτη και του κ. Τσίπρα, που ο ένας χαρακτηρίζει «μαλάκα» τον πρωθυπουργό, και ο άλλος απειλεί ότι θα «πηδήξει όλη τη χώρα». Δήλωσα ότι η Ν.Δ. ως βασικός πυλώνας του αστικού πολιτεύματος, δεν πρόκειται να ανεχτεί πλέον παρόμοιες προκλητικές, αλαζονικές και άθλιες συμπεριφορές, ούτε πρόκειται να αφήσει αναπάντητη την κατάλυση κάθε έννοιας πολιτικού πολιτισμού.
*Τέλος ζήτησα να αφαιρεθεί από τον τηλεοπτικό χρόνο που δικαιούται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο χρόνος που αναλογεί στην τελευταία εκπομπή του κ. Λαζόπουλου και ο χρόνος αυτός να αποδοθεί αναλογικά στα πολύ μικρά κόμματα.
Σε ότι αφορά την παρότρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Εσωτερικών να κάνει εκλογές που δεν θα αμφισβητείται η ασφαλής, διαφανής και αδιάβλητη διεξαγωγή τους, του απάντησα ότι ακόμα σε αυτή τη χώρα το πολίτευμά μας είναι η Δημοκρατία, που ουδεμία σχέση έχει είτε με εκλογικές διαδικασίες, είτε με πολιτεύματα σαν της Βενεζουέλας, που προβάλει ως πρότυπο ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τα λοιπά, η συζήτηση αναλώθηκε στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αποτρέψει την διεξαγωγή της συγκέντρωσης του ΚΚΕ σε παράλληλη μετάδοση με τη δική του…».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.