Πείραμα 12μηνης απομόνωσης από τη NASA προετοιμάζει για τον Άρη


To μεγαλύτερο πείραμα απομονωμένης συγκατοίκησης που έχει πραγματοποιήσει ως σήμερα η NASA ως πρόβα για μια μελλοντική αποστολή στον Άρη λαμβάνει χώρα σε μια γυμνή βουνοπλαγιά της Χαβάης. Σε αυτό συμμετέχουν τέσσερις Αμερικανοί, ένας Γάλλος και ένας Γερμανός.

Στο πλαίσιο του πειράματος HI-SEAS (Hawaii Space Exploration Analog and Simulation), oι 6 επίγειοι αστροναύτες κλείστηκαν το Σαββατοκύριακο σε έναν λευκό, φουτουριστικό θόλο με διάμετρο 11 μέτρα και ύψος έξι. Το πλήρωμα θα προσομοιώσει μια διαστημική αποστολή 12 μηνών, και θα βγαίνει από τον θόλο μόνο με διαστημικές στολές.

Ένας Γάλλος αστροβιολόγος, ένας Γερμανός φυσικός και οι τέσσερις Αμερικανοί -ένας πιλότος, ένας αρχιτέκτονας, ένας γιατρός και ένας μικροβιολόγος- έχουν ο καθένας το δικό του μικρό δωμάτιο με μια κουκέτα και ένα μικρό γραφείο, θα τρέφονται με τρόφιμα σε σκόνη και κονσέρβες και θα έχουν περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Προηγούμενα ανάλογα πειράματα έχουν πραγματοποιηθεί στο βυθό έξω από τις ακτές της Φλόριντα, στην Ανταρκτική και στη Ρωσία.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.