Πειθαρχική και ποινική δίωξη κατά φοιτητών που διέκοψαν τη Σύγκλητο


Πειθαρχικά και ποινικά θα διωχθούν οι φοιτητές, που διέκοψαν βάναυσα χθες τη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως δήλωσε στο “Βήμα” ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεόδωρος Φορτσάκης.

«Όποιος διαπράττει ένα αδίκημα, πρέπει στην συνέχεια να λογοδοτήσει γι’ αυτό… Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να διερευνηθεί αν διαπράχθηκαν τα αδικήματα της παραβίασης ασύλου και παράνομης παρακράτησης ατόμων» δήλωσε ο κ. Φορτσάκης.

«Κάτι τέτοιο δεν θα ξαναγίνει, επειδή δεν θα το ανεχτώ να ξαναγίνει. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε το Πανεπιστήμιο να κυβερνηθεί έτσι… Ποτέ δεν είπα σε φοιτητή ότι δεν θα τον ακούσω και μάλιστα είχαμε φροντίσει, ώστε να ακουστούν εν ηρεμία τα αιτήματά τους, γιατί σε πολλά μπορεί να έχουν δίκιο, κανείς δεν το αρνείται αυτό. Αντί να έρθουν όμως το μεσημέρι και να συζητήσουμε ήρεμα όπως είχαμε αποφασίσει, προτίμησαν να μπουν στην αίθουσα το πρωί, να μη μας αφήσουν να συνεδριάσουμε και να μη μας αφήσουν και να βγούμε από την

αίθουσα κλείνοντας τις πόρτες» πρόσθεσε ο Πρύτανης.

«Πρέπει επιτέλους να τελειώσει αυτή η ιστορία της αντιμετώπισης του δημόσιου χώρου, γιατί το πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος. Κανένας, μα κανένας και καμία, μα καμία δεν έχει δικαίωμα να διαλύει Συγκλήτους, να μπαίνουν μπουλούκια μέσα στους χώρους συνεδρίασης και να διαλύουν τις συνεδριάσεις των οργάνων, να αναστέλλουν τη λειτουργία, τη διοικητική και την εκπαιδευτική του πανεπιστημίου» τόνισε από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.