Πιθανή η χρεοκοπία της Ελλάδας
λέει η Le Monde


Η γαλλική εφημερίδα Le Monde προβλέπει για πρώτη φορά χρεοκοπία της Ελλάδας, αφού στις πρόσφατες συναντήσεις της Ελλάδας με την τρόϊκα «οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν ξανά» και πως ήταν η «τελευταία ευκαιρία που τελικά δεν οδήγησε σε συμφωνία».

«Παρά την κάποια πρόοδο, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των προτάσεων των Ελλήνων και των τριών θεσμικών οργάνων, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ωστόσο το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας είναι πιθανό. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν το Eurogroup της 18ης Ιουνίου» αναφέρουν στην εφημερίδα εκπρόσωποι της Επιτροπής. «Mε περισσότερες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις από την ελληνική πλευρά και την καλή πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές, μπορεί ακόμα να βρεθεί μια λύση πριν από το τέλος του τρέχοντος μηνός» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι στις 30 Ιουνίου η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 1,6 δισ ευρώ στο ΔΝΤ και πως ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε δύσκολη, θέση αφού καλείται να εγκρίνει μια συμφωνία που μοιάζει με ένα νέο σχέδιο λιτότητας.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.