Πιο σκληρή αποδείχτηκε η Λαγκάρντ από τη Μέρκελ


Πολύ λιγότερο «ελαστική», ακόμη και από τη  Άνκελα Μέρκελ, αποκαλύφθηκε τελικά στη συνάντησή της με τον Γιάννη Βαρουφάκη η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αφού διέλυσε με ναεστρία την περίφημη «δημιουργική ασάφεια» της κυβέρνησης Τσίπρα σχετικά με το δάνειο των 448 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ που δεσμεύτηκε να πληρώσει η Ελλάδα τη Μεγάλη Πέμπτη.

Στο ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Υπουργός Οικονομικών εισέπραξε και τιις συστάσεις και παροτρύνσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, που υποστηρίζουν σθεναρά τους Ευρωπαίους εταίρους οι οποίοι ζητούν άμεση συμφωνία, να τερματιστεί η αβεβαιότητα, και να αποφύγουν πάση θυσία τη ρήξη ή ένα «ατύχημα»στην ευρωζώνη.

Τέλος, σχετικά με τη λίστα μέτρων των 6,1 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα συνεργαστεί με τους ελεγκτές των δανειστών, ενώ, όπως αποκάλυψε την Κυριακή το Πρώτο Θέμα, στο Υπουργείο Οικονομικών εργάζονται εντατικά και προετοιμάζουν και τρίτη λίστα συμπληρωματικών μέτρων ύψους έως 900 εκατ. ευρώ, που αυξάνει την απόδοση των προτάσεων Βαρουφάκη από τα 6,1 στα 7 δισ. ευρώ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.