Ποιοι απολύονται στο Δημόσιο μέχρι τέλους του έτους


Σε συμφωνία για την υλοποίηση της μνημονιακής υποχρέωσης για 6.500 – 7.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι τέλους του έτους κατέληξε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την τρόϊκα.

Σε αντιστάθμισμα, η τρόικα δεν επιμένει στη θέσπιση νέου ποσοτικού στόχου για απολύσεις από το 2015. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», θα απολυθούν:

• 1.050 υπάλληλοι από τη μείωση των δομών στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και στις ανώνυμες εταιρίες που εποπτεύουν τα υπουργεία Μεταφορών, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο επίκεντρο των φορέων που θα μειωθούν οι δομές τους είναι οι εταιρίες συγκοινωνιών (τραμ, μετρό)

• 1.850 υπάλληλοι που απασχολούνται με προσωρινές διαταγές και απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις.

• 3.600 υπάλληλοι που είτε βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ολοκληρώνουν το 8μηνο και δεν πρόκειται να τοποθετηθούν σε νέες θέσεις, είτε έχουν απομακρυνθεί για σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα, είτε προκύπτουν εις βάρος τους στοιχεία μετά τους επανελέγχους πλαστών πιστοποιητικών και παράνομων μονιμοποιήσεων συμβασιούχων.

Στη συνάντηση Μητσοτάκη-τρόϊκας συζητήθηκε και η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, στην οποία δεν υπάρχει πρόοδος, λόγω της «λευκής απεργίας» στη διαδικασία από την ΑΔΕΔΥ. Σε ό,τι αφορά τη διαδημοτική κινητικότητα, μετά από πέντε αναβολές, έχουν μετακινηθεί μόνον περίπου 900 άτομα από το σύνολο των 3.000 υπαλλήλων που έπρεπε να ενταχθούν στη διαδικασία.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.