Πολεμικό Ναυτικό και Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού μαζί


Υπογράφηκε χθες στο Θωρηκτό Αβέρωφ το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) για την κοινή δράση τους στην ανάπτυξη και ανάδειξη της ναυτικής μας ιστορίας.

Το Μνημόνιο υπογράφηκε από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και την Αντιπρόεδρο του ΙΜΕ Σοφία Εφραίμογλου, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΙΜΕ Δημήτρη Εφραίμογλου και του Προέδρου του Άλσους Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης Αντιναυάρχου ε.α. Κυριάκου Κυριακίδη.

Στο Μνημόνιο προβλέπονται:

- Ο από κοινού σχεδιασμός και συμμετοχή σε προγράμματα της Ε.Ε., του Ε.Σ.Π.Α. και της UNESCO.

- Οι από κοινού, παρεμβάσεις για την ανάπτυξη και βελτίωση της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και της ανάδειξης της ιστορίας και του ρόλου του Πολεμικού Ναυτικού.

- Η ανάδειξη μνημείων και γεγονότων μέσω της εικονικής πραγματικότητας, αποσκοπώντας μεταξύ άλλων και στη διεθνή αξιοποίηση των δυνατοτήτων, που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία με στόχο την παρουσία και την προβολή του Πολεμικού Ναυτικού εντός και εκτός Ελλάδας.

- Η συνεργασία στην ανάπτυξη του θεσμού της «Δια Βίου Εκπαίδευσης Επιμόρφωσης και Κατάρτισης» σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.