Πολύνεκρος εμφύλιος σε Τουρκία και Γερμανία για τους τζιχαντιστές


Τουλάχιστον 18 νεκροί και άγνωστος αριθμός τραυματιών είναι ο τραγικός απολογισμός των χθεσινών βίαιων συγκρούσεων στην Τουρκία μεταξύ Κούρδων μειονοτικών και Τούρκων ισλαμιστών.

Αφορμή στάθηκε η οργή των Κούρδων κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, επειδή αυτή δεν επεμβαίνει στρατιωτικά, όπως υποσχέθηκε, κατά των τζιχαντιστών που πολιορκούν την κουρδική πόλη Κομπάνι κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Από την άλλη πλευρά, βρέθηκαν τουρκικές ισλαμιστικές σουνιτικές οργανώσεις, που υποστηρίζουν την επικράτηση του επίσης σουνιτικού Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή.

Επίκεντρο των συγκρούσεων ήταν η πρωτεύουσα του τουρκικού Κουρδιστάν Ντιγιαρμπακίρ, ενώ νεκροί αναφέρθηκαν σε Κωνσταντινούπολη, Μαρντίν, Σιίρτ, Μπατμάν και Μους. Η τουρκική αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία σε έξι επαρχίες, για να αποκλιμακωθούν οι ταραχές.

Παρόμοιες συγκρούσεις, αλλά μόνο με κάποιες δεκάδες τραυματιών, σημειώθηκαν στο Αμβούργο και άλλες πόλεις της βόρειας Γερμανίας ανάμεσα σε Τούρκους ισλαμιστές και Κούρδους και Γεζίντι.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.