Πούτιν: «Αν θέλω, παίρνω το Κίεβο σε δύο εβδομάδες»


«Αν θέλω, παίρνω το Κίεβο σε δύο εβδομάδες» φέρεται να είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica και το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Όπως αποκαλύπτουν στα ρεπορτάζ τους, ο Πούτιν απάντησε έτσι στον Μπαρόζο, όταν αυτός τον κάλεσε για να του θέσει το ζήτημα των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που περνούν τα σύνορα με την Ουκρανία και ενισχύουν τους αυτονομιστές

Ο Μπαρόζο ενημέρωσε για τη συνομιλία αυτή τους ηγέτες της ΕΕ, στη Σύνοδο Κορυφής το περασμένο Σάββατο. Μάλισα, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επέστησε την προσοχή στους συναδέλφους του να μην επαναληφθεί το λάθος απέναντι στους Ναζί το 1938, και να μην αφήσουν τον Πούτιν να γίνει Χίτλερ, ενώ η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως, μετά την Ουκρανία, ο Πούτιν ίσως να έχει σχέδια και για τις χώρες της Βαλτικής.

Πλέον, την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Μόσχας εξετάζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ενώ στην Ουκρανία ο πόλεμος μαίνεται με τις κυβερνητικές δυνάμεις να υποχωρούν από τις επιθέσεις των ρωσόφωνων αυτονομιστών και των ρωσικών στρατιωτικών μονάδων, που τους ενισχύουν όπως αποκαλύπτει το ΝΑΤΟ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.