Προσοχή στα παιδιά! Επικίνδυνο το «παιχνίδι εξαφανίσεων 72 ωρών»!


Ο Διευθυντής της Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, σε παρουσίαση σε συνέδριο την Τρίτη 26 Μαΐου από τον σύλλογο αποφοίτων του βρετανικού παεπιστημίου London School of Economics, αποκάλυψε εξιχνιάσεις διαδικτυακών εγκλημάτων σε διεθνές επίπεδο.

«Η Ελλάδα βγαίνει πολύ δυνατά στο κομμάτι των εξιχνιάσεων σε διεθνές επίπεδο. Το διαδικτυακό έγκλημα είναι παγκοσμιοποιημένο και ότι συμβαίνει αυτή την στιγμή σε Αγγλία, Γαλλία και άλλες χώρες σύντομα έρχεται και στην Ελλάδα. Η πρώτη αποκάλυψη που έχω να κάνω αφορά σε ένα νέο παιχνίδι το οποίο δεν έχει φτάσει ακόμα στην Ελλάδα και ονομάζεται «Το παιχνίδι των 72 ωρών» ένα νέο φαινόμενο, όπου παιδιά παρακινούν το ένα το άλλο να εξαφανιστoύν χωρίς κανένα ίχνος για 72 ολόκληρες ώρες. Δεν έχει έρθει ακόμα στη χώρα μας όμως δεν παύει να υπάρχει ο κίνδυνος και οι αστυνομίες ανά τον κόσμο βγάζουν ανακοινώσεις για να ενημερώσουν το κοινό και τους γονείς και εμείς ήδη προετοιμαζόμαστε για τέτοια φαινόμενα και στην Ελλάδα μέσω της πρόληψης» είπε ο κ. Σφακιανάκης.

Ο κ. Σφακιανάκης αποκάλυψε επίσης ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει ραγδαία αύξηση σε εξαφανίσεις ανηλίκων, παρότι υπάρχουν εξιχνιάσεις στο 100% αυτή τη στιγμή από την αστυνομία. Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπηρετούν 85 άτομα, με επιστήμονες με διδακτορικούς τίτλους ειδικευμένους στο συγκεκριμένο κομμάτι του διαδικτύου, οι οποίοι αυτοί την στιγμή σε διεθνές επίπεδο κρίνονται ως ένα από τα πιο αξιόλογα ευρωπαϊκά τμήματα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.