Πύραυλος έριξε το Boeing σύμφωνα με τις ΗΠΑ


Πύραυλος εδάφους-αέρος, τύπου SA-11, SA-17 ή SA-20, που έχουν και ο Ρωσικός και ο Ουκρανικός στρατός, θεωρούν οι ΗΠΑ ότι έριξε το μαλαισιανό αεροσκάφος, που εκτελούσε πτήση από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, καθώς εντόπισαν θερμικά ίχνη του περιστατικού.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές της Ανατολικής Ουκρανίας είπαν ότι θα δώσουν πρόσβαση στο, υπό τον έλεγχό τους, σημείο της συντριβής για να γίνει η έρευνα, ενώ οι ΗΠΑ κάλεσαν το Κίεβο σε κατάπαύση πυρός για την αποστολή των συνεργείων έρευνας. Τα απομεινάρια του Boeing είναι διασκορπισμένα σε ακτίνα 10 χλμ., καθώς όπως όλα δείχνουν το αεροπλάνο διαλύθηκε εν πτήσει.

Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών SBU δημοσίευσε υποκλαπείσες συνομιλίες, που υποστηρίζει ότι αποδεικνύουν πως πίσω από το έγκλημα βρίσκονται οι φιλορώσοι αυτονομιστές. Η γνησιότητα των συνομιλιών είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επέρριψε την ευθύνη για την τραγωδία στον Ουκρανικό στρατό, και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν έβαλαν «εναντίον οποιουδήποτε εναέριου στόχου» και απέδωσε την τραγωδία σε «τρομοκρατική ενέργεια».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.