Πώς θα επανασυντονίσετε αύριο τους τηλεοπτικούς δέκτες σας


Η Αττική, η κεντρική και η νότια Εύβοια, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και οι βορειοδυτικές ακτές των Κυκλάδων θα έχουν από αύριο ξημερώματα 1ης Αυγούστου το νέο ψηφιακό σήμα της τηλεόρασης, που αντικαθιστά τις παλαιές ψηφιακές συχνότητες και δίνει οριστικό τέλος στο αναλογικό σήμα εκπομπής.

Έτσι, απαιτείται ο επανασυντονισμός των τηλεοπτικών δεκτών σ’ αυτές τις περιοχές, ώστε να λειτουργούν στις νέες συχνότητες.

Αν έχετε τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4, τότε:

1. Πατήστε στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης το κουμπί με την ένδειξη «Menu» [Μενού].

2. Επιλέξτε «Ρυθμίσεις».

3. Επιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων. Ανάλογα με τον τηλεοπτικό δέκτη, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα». Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός».

4. Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

5. Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού.

Αν έχετε τηλεόραση με εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG-4, τότε:

1. Στο τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή πατήστε το κουμπί με την ένδειξη «Menu» [μενού].

2. Επιλέξτε «Εγκατάσταση».

3. Επιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων. Ανάλογα με τον τηλεοπτικό δέκτη, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα». Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός»..

4. Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

5. Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.