Πώς ο Ντράγκι έκανε τον Βαρουφάκη …αρνάκι


“« Η Ελλάδα αντιμετωπίζει κρίσιμη κατάσταση, και αν όντως επιθυμεί oιαδήποτε βοήθεια, θα πρέπει να επιτρέψει στους εκπροσώπους της Ευρωζώνης να επιστρέψουν στην Αθήνα. Μπορούν να ξεκινήσουν σύντομα;»ρώτησε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ και ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών συμφώνησε. «Την Τετάρτη;» ρώτησε ο κ. Ντράγκι. «Ναι, την Τετάρτη» απάντησε ο κ. Βαρουφάκης και η συμφωνία έκλεισε”.

Με τον παραπάνω σύντομο διάλογο ο ισχυρότερος άνδρας της ΕΕ Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι έπεισε μέσα σε λίγα λεπτά τον …πολύ Γιάννη Βαρουφάκη και την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου να κάνουν τη μεγαλύτερη «κωλοτούμπα» τους με τη συμπλήρωση 45 ημερών διακυβέρνησης και να δεχθούν να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις τους με την τρόϊκα των θεσμών, με της οποίας την δήθεν εκδίωξη κέρδισαν τις πρόσφατες εκλογές.

Αυτά μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους χωρίς να τους κατονομάζει. Πληροφορία, που δεν διαψεύστηκε από την ελληνική κυβέρνηση.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Ντράγκι είχε προειδοποιήσει τον Γιάννη Βαρουφάκη ότι με τις χρηματοπιστωτικές αγορές κλειστές για την Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες υπό ασφυκτικό έλεγχο, το ελληνικό δημόσιο ταμείο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κρίση ρευστότητας σε μία, δύο ή τρεις εβδομάδες και πάντως μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο να εξεταστούν τα οικονομικά στοιχεία της κυβέρνησης για την καταγραφή των ελλειμμάτων και ο Γιάννης Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι η αντίληψη πως η Ελλάδα δεν επιθυμεί την επιστροφή των εκπροσώπων της τρόικας οφείλεται σε παρεξήγηση!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.