Ράντζα και ελλείψεις σε φαγητό και φάρμακα στα νοσοκομεία


Εμφανίζεται ξανά το πρόβλημα των ράντζων στα νοσοκομεία, ενώ τους τελευταίους μήνες οι ουρές στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής σχηματίζονται πολύ πριν από την έναρξη της εφημερίας, με τις κλινικές ασφυκτικά γεμάτες, όπως αποκάλυψε χθες η «Καθημερινή».

«Την επόμενη ημέρα της εφημερίας θα δεις ράντζα», λέει ο διοικητής του Λαϊκού, Ιωάννης Πατσιόγιαννης, ο οποίος αναφέρει ότι το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται ξανά, μετά δύο χρόνια, πιο έντονο. Οι διοικητές νοσοκομείων διαπιστώνουν επίσης περαιτέρω αύξηση στην προσέλευση ασθενών το τελευταίο διάστημα.

Έντονες είναι ακόμη οι ελλείψεις σε τρόφιμα για τη σίτιση των ασθενών, καθώς και σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό. «Στα προϊόντα παντοπωλείου υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Γίνεται μάχη για να μπορέσουν να σου φέρουν τυρί, λάδι, φρυγανιές», λέει διοικητής σ’ ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής.

Ο ίδιος αποδίδει το φαινόμενο στο γεγονός ότι τα νοσοκομεία έχουν λάβει από την κρατική επιχορήγηση μόνο μέρος του μηνός Ιανουαρίου. «Το 90%-95% των νοσοκομείων έχει στεγνώσει από ρευστότητα», εξηγεί άλλος διοικητής νοσοκομείου.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.