Ρέντσι: το «όχι» στέλνει τους Έλληνες στη δραχμή


«Η Μέρκελ προσπάθησε πραγματικά να βρει μια λύση. Νομίζω ότι η κίνηση του δημοψηφίσματος την αιφνιδίασε. Ήταν στην πρώτη γραμμή για να βρεθεί μια συμφωνία, πηγαίνοντας και κατά της κοινής γνώμης της πατρίδας της. Αλλά τώρα ο κίνδυνος είναι το δημοψήφισμα να μετατραπεί σε Μέρκελ κατά Τσίπρα…» είπε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

«Τις διαπραγματεύσεις τις διέκοψε ο Βαρουφάκης, δυστυχώς. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι ποιος λάθεψε πρώτος, δεν είμαστε στο νηπιαγωγείο. Διαφορετικά δεν υπάρχει μια κοινότητα. Εμείς προχωρήσαμε στην μεταρρύθμιση των συντάξεων. Αλλά δεν καταργήσαμε τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στους Ιταλούς για να τις δώσουμε στους Ελληνες. Εμείς προχωρήσαμε σε μεταρρύθμιση του εργασιακού, αλλά δεν σημαίνει ότι με τα χρήματά μας κάποιοι Έλληνες εφοπλιστές μπορούν να συνεχίσουν να μην πληρώνουν τους φόρους», προσθέτει ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σχετικά με το δημοψήφισμα δήλωσε: «αν κερδίσει το όχι κατά την άποψή μου, η Ελλάδα οδεύει προς την εγκατάλειψη του ευρώ. Θα επιστρέψει στην δραχμή, και θα ήταν ένα δράμα, πρώτα από όλα για τους Ελληνες. Αλλά τώρα, πλέον, πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι οι Ελληνες: οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να σεβασθούν τη βούληση της Αθήνας, χωρίς να μπερδεύονται στην υπόθεση. Θέλουν να φύγουν; Θα αποφασίσει ο λαός τους. Δημοκρατία είναι μια λέξη που εφευρέθηκε στην Αθήνα».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.