Σακελλαρίδης: Δεν τίθεται ζήτημα διπλού νομίσματος


«Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα διπλού νομίσματος» δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt που έκανε λόγο για «σενάριο Geuro» με παράλληλο νόμισμα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το σχετικό δημοσίευμα βασίζεται σε επίσκεψη που δέχτηκε ο πρωθυπουργός από τον πρώην επικεφαλής οικονομολόγο της Deutsche Bank Τόμας Μάγιερ. «Ο πρωθυπουργός δέχεται συχνά επισκέψει και κάνει συζητήσεις με οικονομολόγους αλλά δεν σημαίνει ότι υιοθετεί όλα τις απόψεις», διευκρίνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Ο κ. Σακελλαρίδης ξεκαθάρισε με τις δηλώσεις του πως η κυβέρνηση δεν εξετάζει κάποιο σχέδιο β’ από τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση. «Σήμερα δεν τελειώνει τίποτα, υπάρχει ακόμα δρόμος ο οποίος πρέπει να γίνει για να φτάσουμε σε τελική συμφωνία», υπογράμμισε.

Τέλος, σχετικά με το δημοψήφισμα, είπε πως «είναι μια διαδικασία μέσα από την οποία εκφράζεται ο λαός με τρόπο δημοκρατικό και επικυρώνει ή απορρίπτει μια στρατηγική της κυβέρνηση. Όχι μόνο δεν σε καθιστά δειλό αλλά κάποιον που σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.