Σαμαράς: Δημοψήφισμα ή εκλογές σημαίνουν δραχμή


O πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη μετεκλογική τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, τάχθηκε κατά νέων πρόωρων εκλογών, είτε  βουλευτικών είτε δημοψηφίσματος, και υπέρ της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μετώπου από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν στην Ευρώπη.

«Το θέμα είναι αν θα πάμε με ψηλά το κεφάλι σε μια συμφωνία με τους εταίρους ή θα υποταχθούμε στη δραχμή. Αν πάμε σε εκλογές θα είναι για το εσωτερικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση θα έχει υποκύψει στην πτέρυγα που είναι με τη δραχμή. Η προκήρυξη εκλογών ή ένα δημοψήφισμα θα είχε ως δίλημμα “ευρώ ή δραχμή” και θα κατέληγε στη δραχμή, παρόλο που το 80% του ελληνικού λαού είναι υπέρ του ευρώ» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρώην Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση κορόιδεψε την κοινωνία. Αυτή την στιγμή πρέπει να συγκρουστεί είτε με τους εταίρους είτε με τον εαυτό της», ενώ  υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει λαϊκή εντολή να αποφύγει το grexit ωστόσο μετά τις εκλογές υπάρχει ανασφάλεια: «Αν η κυβέρνηση δεν πληρώσει αυτά που οφείλει στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ το ενδεχόμενο grexit επιστρέφει» επεσήμανε.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε σφοδρά κατά του Αλέξη Τσίπρα για την οικονομία, το μεταναστευτικό, τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας, τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα Ξηρού διακινδυνεύοντας τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, ενώ για την αναγκαστική μεταφορά των διαθεσίμων των δημοσίων φορέων μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου είπε «Κατ αρχήν ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι χούντα, τώρα νομοθετεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Επί της ουσίας αυτός είναι ένας αναγκαστικός δανεισμός απελπισίας».

Τέλος, ο κ. Σαμαράς αποκάλυψε ότι πριν από τον Σταύρο Δήμα είχε προτείνει στον Φώτη Κουβέλη να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.