Σαμαράς: Σε στέρεες βάσεις βγαίνουμε από την κρίση


«Τα τεστ αντοχής των Ελληνικών τραπεζών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πλέον, βήμα-βήμα, πάνω σε στέρεες βάσεις, βγαίνουμε από την κρίση. Έτσι μόνον δημιουργείται μια νέα Ελλάδα και υπερήφανη και οικονομικά ισχυρή και κοινωνικά δίκαιη.

Αυτή την πορεία δεν επιτρέπεται να την ανακόψει κανείς» δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα των δοκιμασιών κεφαλαιακής αντοχής των ελληνικών τραπεζών ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των stress test και χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντικό» το ότι διατηρούνται αδιάθετα τα αποθέματα των 11,4 δισ. του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

«Τα δεδομένα αυτά δείχνουν ότι η επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση και ανασυγκρότηση του τραπεζικού τομέα δημιουργεί πλέον στέρεες βάσεις για να μπορέσουν οι τράπεζες να ενισχύσουν δυναμικά την ανάκαμψη της οικονομίας. Ως Πολιτεία αναμένουμε ότι οι τράπεζες θα αφοσιωθούν στην χρηματοδότηση της οικονομίας, δηλαδή στην ουσιαστική ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά» ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης.

Για «ένα ακόμα βήμα προς την ασφαλή έξοδο από το μνημόνιο» μίλησε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.