Σε αποσύνθεση τα Σκόπια


Σφοδρή πολιτική κρίση αντιμετωπίζουν τα Σκόπια με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για υποκλοπές και διαφθορά. Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και έχουν κατασκηνώσει στο κέντρο της πόλης με πανό και συνθήματα, ενώ την ίδια ώρα γίνονται αντισυγκεντρώσεις από οπαδούς του Γκρουέφκσι.

Δύο Υπουργοί της κυβέρνησης Γκρουέφκσι και ο επικεφαλής της υπηρεσίας μυστικών πληροφοριών της χώρας παραιτήθηκαν μετά τις πρόσφατες αιματηρές συγκρούσεις στο Κουμάνοβο.

Η αντιπολίτευση των Σκοπίων κατηγορεί την κυβέρνηση για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις χιλιάδων πολιτών από τις μυστικές υπηρεσίες, και υποστηρίζει πως ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Σάσο Μιχάλκοφ, και ο Υπουργός Εσωτερικών Τζορντάτα Γκανκουλόβσκα βρίσκονται πίσω από τις απόπειρες ελέγχου του Τύπου, των δικαστικών αρχών και εκλεγμένων αξιωματούχων, παρακολουθώντας τηλεφωνικές συνομιλίες.

Χτες, οι πολιτικοί αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων προσπάθησαν μάταια να συμφωνήσουν, ενώ η αντιπολίτευση της χώρας δηλώνει ότι δεν θα φύγει από τους δρόμους εάν δεν παραιτηθεί ο Νίκολα Γκρούεφσκι. Από την πλευρά της, η διεθνής κοινότητα καλεί και τις δύο πλευρές να τα βρουν για το καλό της χώρας.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.