Η «δίκη της Νυρεμβέργης» στην Αθήνα


Όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής παραπέμπεται σε δίκη με πρόταση 700 σελίδων του Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για την πρώτη νομική απάντηση στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία αποφαίνεται ξεκάθαρα ότι ένας πολιτικός σχηματισμός μπορεί να είναι και εγκληματική οργάνωση.

Ο Εισαγγελέας αναφέρει ότι «ένα κόμμα μπορεί να είναι εγκληματική οργάνωση κατά νόμον, εφόσον χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς του και τα στελέχη του για εγκληματική δράση και εγκληματικές ενέργειες». Ο κ. Ντογιάκος ζητά να παραπεμφθούν και οι 18 βουλευτές του κόμματος, ενώ για τους βουλευτές Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, Μπούκουρα, Μίχο, Παππά και Γερμενή ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη και για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί όπλων. Για τον Χρήστο Παππά προτείνει να μετατραπεί η κακουργηματική κατηγορία της παράνομης κατοχής αρχαίων σε πλημμέλημα.

Τέλος, ζητά να παραπεμφθούν 52 ακόμη άτομα, στελέχη και μέλη του κόμματος, τα οποία ενεπλάκησαν στις δέκα υποθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.