Από ποια αξία θα βγαίνει «στο σφυρί» το σπίτι σας


Οι πρώτες κατοικίες με αντικειμενική αξία άνω των 200.000 ευρώ θα βγαίνουν «στο σφυρί», αν οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να εξοφλούν τα στεγαστικά δάνειά τους, παραδέχεται σήμερα η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ “Αυγή”, στην προσπάθειά της να πείσει ότι αυτό είναι προτιμότερο από την απαίτηση των δανειστών για σχεδόν πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών κατοικιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να μην πέσει κάτω από αντικειμενικές αξίες 200.000 ευρώ, με δεύτερο όριο τα 270.000 ευρώ. Επίσης επιδιώκει σύσταση ενδιάμεσου δημόσιου φορέα διαχείρισης που θα διαχειριστεί με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια.

Μέχρι σήμερα από την εκποίηση ακινήτων και τους πλειστηριασμούς εξαιρείται η πρώτη κατοικία με αντικειμενική αξία μέχρι 300.000 ευρώ για άγαμους, μέχρι 375.000 ευρώ για έγγαμους και μέχρι 450.000 ευρώ για τις οικογένειες με δύο παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από ένα μήνα ο Αλέξης Τσίπρας υποσχόταν στους ψηφοφόρους πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, χωρίς τότε να θέτει ποσοτικά όρια…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.