Στην Ουάσινγκτον ο Κικίλιας για τρομοκρατία και λαθρομετανάστευση


Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από χθες ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως Βασίλης Κικίλιας για συζητήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους, σχετικά με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της λαθρομετανάστευσης.

Σήμερα ο κ. Κικίλιας θα επισκευθεί την Κεντρική Υπηρεσία της CIA, όπου θα συναντηθεί με επικεφαλής διαφόρων μονάδων της. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών (Director of National Intelligence) αντιστράτηγο Τζέιμς Κλάπερ, ενώ θα έχει επαφές με επικεφαλής μονάδων της ίδιας Υπηρεσίας και ενημέρωση για θέματα ασφαλείας.

Αύριο θα έχει συναντήσεις με τον διευθυντή της CIA Τζον Ο.Μπρέναν, τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, τους γενικούς διευθυντές του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (National Security Council ) Τσάρλι Κάπτσιν, αρμόδιο για την Ευρώπη, και κ. Άιβερι Άλφα, αρμόδιο για θέματα αντιτρομοκρατίας, ενώ στη συνέχεια θα δει τη συντονίστρια θεμάτων αντιτρομοκρατίας του State Department Τίνα Κάινταναου.

Την Τετάρτη ο κ. Κικίλιας θα μεταβεί στο Σικάγο, όπου θα παραστεί στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το American Jewish Committee του Σικάγου και το Hellenic American Leadership Council για την «Ημέρα του Όχι», ενώ την Πέμπτη θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνει το Fletcher School / Tufts University σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τέλος, την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου ο κ. Κικίλιας θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και με τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.