Στον επικίνδυνο κόσμο του ο Λαφαζάνης: θέλει Grexit!


Την ώρα που η Ελλάδα μετρά μέρες πια, για να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις και να παραμείνει στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο «ογκόλιθος» Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, προτείνει την πλήρη ρήξη με τους δανειστές και την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη!

Στο μανιφέστο του, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Crash, το παραλήρημα του Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν έχει όρια, όπως φαίνεται σε ενδεικτικά αποσπάσματα, κάνοντας όλους τους κλάδους των επιστημών να «σηκώνουν τα χέρια».

«Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ανοίξει πολυδιάστατους ορίζοντες οικονομικών και πολιτικών σχέσεων που θα διαμορφώνουν νέα ερείσματα όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και στην Κίνα, τη Βραζιλία, τη Λατινική Αμερική, την Ινδία, τον Αραβικό κόσμο, τη ζώνη της Αφρικής και ασφαλώς στο χώρο της Μεσογειακής λεκάνης».

«Είναι εκτός τόπου και χρόνου να σκέφτονται κάποιοι ότι οι οικονομικές επιπτώσεις ενός ελληνικού χρεοστασίου ή ακόμα περισσότερο ενός Grexit, θα είναι πολιτικά και οικονομικά αμελητέες για το μέλλον της ΕΕ. Η Ελλάδα θα μπορέσει να αντέξει και σιγά-σιγά να ανορθωθεί, από μία ρήξη με την ΕΕ που θα επιβάλουν οι κυρίαρχοι κύκλοι της. Η ΕΕ, όμως, είναι πιθανόν, όσο κι αν αυτό μοιάζει παράδοξο, να υποστεί βαρύτατο ή και θανάσιμο τραύμα σε μια τέτοια περίπτωση».

«Η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα πάψει να είναι αμερικανοατλαντικό οικόπεδο, γερμανικό φέουδο ή δορυφόρος του αμερικανο-ισραηλινού Μεσανατολικού άξονα και δεν θα είναι χώρα που θα προσφέρεται για πώληση, ιδιωτικοποιώντας τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας της, τις στρατηγικές επιχειρήσεις της, τις στρατηγικές υποδομές και τα στρατηγικά της δίκτυα».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.