Απίστευτο: «αθώος» ο Σταθάκης για τα 36 ακίνητα και το 1,8 εκ. που …ξέχασε!


Με έξι θετικές ψήφους έναντι μίας κατά (της ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες), η Επιτροπή της Βουλής έκανε δεκτή τη δήλωση «πόθεν έσχες» του Υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη για τα 1,8 εκατ. και τα 36 ακίνητα που είχε “ξεχάσει” να δηλώσει, και την έθεσε στο αρχείο!

Στην Επιτροπή συμμετέχουν ο κ. Γιώργος Βαρεμένος (πρόεδρος), η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης από τη ΝΔ και τέσσερις ακόμα εκπρόσωποι από τη Δικαιοσύνη και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «υπήρξε ενδελεχής εξέταση των στοιχείων που προσκόμισε ο κ. Σταθάκης και ερευνήθηκε η προέλευση των χρημάτων, χωρίς να διαπιστωθεί οτιδήποτε επιλήψιμο». Παρόλ’ αυτά, οι έρευνες περιορίστηκαν μόνο στα στοιχεία που προσκόμισε ο υπουργός και δεν επεκτάθηκαν σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, όπως προέβλεπε η αρχική απόφαση της Επιτροπής. Σύμφωνα, δε, με μέλος της Επιτροπής, η «εξαφάνιση» του 1,8 εκατ. ευρώ οφείλεται στο ό,τι ο υπουργός μετέφερε τα χρήματα σε λογαριασμό του αδελφού του, προκειμένου να γίνει μια σχεδιαζόμενη επένδυση, η οποία τελικά ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα να επιστραφεί το ποσό.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.