Συγχαρητήρια στο πλήρωμα της «Σαλαμίς»


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, επισκέφθηκε την φρεγάτα «Σαλαμίς» στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, για να ευχαριστήσει και να συγχαρεί το πλήρωμα για την επιτυχή επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων και ξένων υπηκόων από τη Λιβύη.

«Βρίσκομαι εδώ για να σας δώσω τα εύσημα της Πολιτείας και την ευγνωμοσύνη μας, γιατί αποδείξατε με αυτή την επιχείρηση, που ευτυχώς έληξε χωρίς κανένα πρόβλημα, το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και συνολικά οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις» τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Αβραμόπουλος.

«Βιώνουμε μία δύσκολη περίοδο στη χώρα και η Ελλάδα παραμένει ενεργός στο γεωπολιτικό της περιβάλλον, έχοντας ως ισχυρό μέσο και εργαλείο στα χέρια της το εθνικό αμυντικό μας σύστημα, το οποίο πέραν του αντικειμενικού του σκοπού, που είναι η προάσπιση της ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της χώρας, είναι πάντοτε έτοιμο να ανταποκριθεί σε κάθε τι που συμβάλλει στη σταθερότητα, στην ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή η οποία, όπως γνωρίζετε, διανύει μία περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας» πρόσθεσε ο Υπουργός.

Και κατέληξε: «Με άριστο σχεδιασμό, με υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και με απαράμιλλο φρόνημα, ανταποκριθήκατε σε αυτή την αποστολή και τη φέρατε αισίως εις πέρας. Και εδώ ακριβώς θα ήθελα να κάνω μία ειδική αναφορά σε κάτι που δεν πρέπει να ξεφεύγει από την προσοχή μας: ότι όλα αυτά που διαθέτουμε δεν θα είχαν καμία αξία αν δεν υπήρχε η ψυχή, το φρόνημα των στελεχών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.