Συμβολαιογράφοι προς Κυβέρνηση: Τα χρήματα των Ταμείων είναι «ιερά»


«Τα χρήματα των Ταμείων είτε πρόκειται για τα διαθέσιμά τους, είτε για τα αποθεματικά τους είτε για οποιαδήποτε άλλα ποσά, είναι «ιερά», καθώς προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων και προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη των συνταξιοδοτικών αναγκών» δήλωσε ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος Κωνσταντίνος Βλαχάκης.

Η παρέμβαση των συμβολαιογράφων έγινε ως απάντηση των σχεδιασμών της κυβέρνησης να «αξιοποιήσει» τα διαθέσιμα των Ασφαλιστικών Ταμείων για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων του κράτους.

Ο κ. Βλαχάκης αναφέρει ότι «οι ζημιές που έχουν υποστεί τα Ταμεία, κατά το παρελθόν, ακριβώς εξαιτίας των «εγκληματικών» επιλογών των προηγούμενων Κυβερνήσεων, είναι ανυπολόγιστες και έχουν οδηγήσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία στη σημερινή τους δραματική κατάσταση… Παράλληλα, οι συμβολαιογράφοι αξιώνουμε από τη σημερινή Κυβέρνηση να σεβαστεί τις προεκλογικές της υποσχέσεις και δεσμεύσεις για προστασία και ενίσχυση των Ταμείων και διασφάλιση του αναδιανεμητικού και δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.