Συμβούλιο της Ευρώπης: «Το δημοψήφισμα δεν έχει διεθνείς προδιαγραφές»


Με μια απόφαση-«βόμβα» το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε πως «οι συνθήκες διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα δεν πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές».

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Thorbjorn Jagland δήλωσε πως «οι διεθνείς προδιαγραφές συστήνουν το δημοψήφισμα να γίνεται τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την προκήρυξή του, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος συζήτησης, με ένα ξεκάθαρο ερώτημα το οποίο να τίθεται στο λαό και με διεθνείς παρατηρητές που θα παρακολουθούν την διαδικασία».

»Το δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι των προτάσεων των πιστωτών σε αντάλλαγμα για νέα χρηματοδότηση ανακοινώθηκε το Σάββατο και υπάρχει σύγχυση για το αν το «όχι» όπως προτείνει η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα έκτος ευρώ», παρατηρεί το Associated Press, που μετέδωσε πρώτο την είδηση.

Η ψηφοφορία «ανακοινώθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Και επίσης το γεγονός ότι η ερώτηση που τέθηκε στον κόσμο δεν είναι πολύ ξεκάθαρο» είπε ο κ. Jagland στο πρακτορείο

«Τελευταία φορά που η χώρα μας απασχόλησε το Συμβούλιο της Ευρώπης ήταν επί Δικτατορίας. Λυπάμαι που το λέω», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.