Συμμορία Βλαστού: η εξάρθρωσή της
θα λύσει πολλά μυστήρια


Η Ασφάλεια Αττικής εκτιμά ότι η εξάρθρωση της συμμορίας Βλαστού, της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης που έδρασε ποτέ στην Ελλάδα, θα εξιχνιάσει πολλές πολύκροτες ποινικές και τρομοκρατικές εγκληματικές υποθέσεις.

Μάλιστα, αναμένονται και νέες συλλήψεις συνεργατών της συμμορίας, οι οποίοι αναλάμβαναν έναντι ποσών από 2000 ευρώ ως αμοιβή για να εκτελούν συμβόλαια θανάτου, να τοποθετούν βόμβες, να διαθέτουν οπλισμό κ.α. Έλληνες και ξένοι (κυρίως Αλβανοί) θα κληθούν τις προσεχείς ημέρες στα γραφεία της Ασφάλειας, ενώ ήδη από το πρωί έχουν ξεκινήσει οι απολογίες των πρώτων 6 ατόμων από την συμμορία των 17. Ειδικά για το θέμα του ξεπλύματος πολλών εκατομμυρίων ευρώ από εγκληματικές δραστηριότητες θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη πρόσωπα υπεράνω πόσης υποψίας.

«Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πολλές υποθέσεις… Ψάχνουμε να λύσουμε το γρίφο της διπλής δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής, καθώς ο ίδιος ο Παναγιώτης Βλαστός φέρεται να είπε πως γνωρίζει τους δράστες. Προσπαθούμε να εξιχνιάσουμε τρεις περιπτώσεις εκτέλεσης ανθρώπων της νύχτας, όπως για παράδειγμα Αλέκου Κοσμόπουλου το 2008…» είπε στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας.

Ο 45χρονος Παναγιώτης Βλαστός «είναι πανέξυπνος, φοβερά οργανωτικός αλλά παράλληλα επικίνδυνος και κυκλοθυμικός…» λένε οι αστυνομικοί. Θέλησε να σκοτώσει την συνομήλικη ξαδέλφη του Λίτσα (βασικό μέλος της συμμορίας), γιατί όπως δήλωσε ο Διοικητής της Ασφαλείας «ο συγκεκριμένος βαρυποινίτης είχε αποδώσει σε πρόσφατη δίκη για την απόπειρα απόδρασής του, στο συγγενικό του αυτό πρόσωπο, για το γεγονός ότι είχε απωλέσει χρηματικό ποσό της τάξεως των 250.000 ευρώ, λύτρα από έκνομη δραστηριότητά του – αρπαγή”.

Πληροφορίες αναφέρουν πως είχε ακόμα κάνει συμβόλαιο θανάτου για την Πρόεδρο Εφετών Παρασκευή Καλαϊτζή, που ήταν Πρόεδρος του δικαστηρίου της απαγωγής Παναγόπουλου όπου ο Βλαστός καταδικάστηκε, καθώς και αστυνομικών της συνοδείας της.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.