Σφοδρές αντιδράσεις για τη μετάδοση της ρωσικής στρατιωτικής παρέλασης από το κανάλι της Βουλής


Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απευθείας μετάδοση απο το Κανάλι της Βουλής της δίωρης μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στη Μόσχα για τη συμπλήρωση 70 ετών απο την ήττα του ναζισμού στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Συγκεκριμένα, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ενημέρωση για το κόστος της αποστολής και της τηλεοπτικής μετάδοσης, ενώ το Ποτάμι -σε ειρωνική ανακοίνωση- σημειώνει: «Βοήθειά μας».

Στην τελετή παρευρέθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ ρωσικό ειδησεογραφικό site σημειώνει πως η τηλεθέαση του καναλιού της Βουλής των Ελλήνων αυξήθηκε κατακόρυφα κατά τη ζωντανή μετάδοση. Έλληνας δημοσιογραφος του καναλιού που συμμετείχε στην προετοιμασία της μετάδοσης δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti ότι η τηλεθέαση του καναλιού τετραπλασιάστηκε. «Για πρώτη φορά η ελληνική τηλεόραση μετέδωσε ζωντανά ολόκληρη την παρέλαση από την Κόκκινη Πλατεία. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση, για την

επερχόμενη μετάδοση, οι θεατές τηλεφωνούσαν ο ένας τον άλλο ενημερώνοντας αλλήλους. Η τηλεθέαση αυξήθηκε 8% (από 1,5%)», ανέφερε ο δημοσιογράφος του καναλιού της Βουλής.

Επισημαίνεται ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει μεταδοθεί στην Ελλάδα, και μάλιστα από δημόσιο κανάλι, στρατιωτική παρέλαση άλλης χώρας…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.