Σόιμπλε: τελευταία διορία μέχρι τις 30 Ιουνίου


Μέχρι τις 30 Ιουνίου, δηλαδή στη λήξη της τετράμηνης παράτασης του Μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου στις 20 Φεβρουαρίου, δίνει ύστατη διορία ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για να συμφωνήσουν Αθήνα και τρόϊκα, ενώ προειδοποιεί ότι, αν μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί λύση, θα κλείσει ασφυκτικά η κάνουλα της ρευστότητας προς την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζέισον Φέρμα,ν ο οποίος υποστηρίζει ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία, κρούει τον κόδωνα  του κινδύνου για Ελλάδα και πιστωτές.

Ο Φέρμαν, στενός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρει σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στα πρακτορεία Reuters και Bloomberg ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν πειστεί από τις διαβεβαιώσεις των Ευρωπαίων πως οι επιπτώσεις από μια ελληνική έξοδο από το ευρώ θα είναι περιορισμένες. «Αν η Ελλάδα και οι θεσμοί δεν βρουν έναν δρόμο προς τα εμπρός, δεν θα είναι απλώς φρικτό για την Ελλάδα, θα είναι ένας πραγματικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία τον οποίο δεν θέλουμε να αναλάβουμε», τονίζει.

Οι δηλώσεις αυτές διαφωνούν με τις απόψεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είπε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι κίνδυνοι μετάδοσης της κρίσης από μια ενδεχόμενη ελληνική έξοδο από την Ευρωζώνη είναι περιορισμένοι.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.