Τα άρματα μάχης ζεσταίνουν τις μηχανές τους…


Θέμα ωρών φαίνεται να είναι η χερσαία επέμβαση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, με σκοπό την εξάρθρωση των βάσεων εκτόξευσης ρουκετών της οργάνωσης Χαμάς στο βόρειο τμήμα της περιοχής, από τις οποίες έχουν εκτοξευθεί πάνω από 1.000 ρουκέτες την τελευταία εβδομάδα με στόχους τις μεγαλύτερες πόλεις του Ισραήλ.

Χθες ισραηλινά αεροσκάφη πέταξαν ανακοινώσεις προς τους Παλαιστίνιους αμάχους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ώστε να μην πέσουν θύματα της επερχόμενης στρατιωτικής επιχείρησης. Έτσι, από χθες το μεσημέρι περισσότεροι από 70.000 άμαχοι μετακινούνται με κάθε μέση νοτιότερα στη Γάζα.

Οι διεθνείς εκκλήσεις για αποκλιμάκωση και συνομιλίες, με στόχο την κατάπαυση του πυρός, δεν εισακούστηκαν κι έτσι συνεχίστηκαν οι εκτοξεύσεις δεκάδων ρουκετών κατά των ισραηλινών πόλεων, με την ισραηλινή αεροπορία να απαντά με στοχευμένα χτυπήματα.

Από την έναρξη των συγκρούσεων έχουν χάσει τη ζωή τους 172 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί πάνω από 1.260. Αντίθετα, δεν υπάρχουν ισραηλινές απώλειες λόγω της πολύ αποτελεσματικής ισραηλινής αντιαεροπορικής άμυνας.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.