Τα Διεθνή Μέσα για τη Σύνοδο Κορυφής


Πρώτη είδηση σα ξένα μέσα ενημέρωσης είναι χθεσινή Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, και η επακολουθήσασα οκταμερής συνάντηση που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με Μέρκελ, Ολάντ, Γιουνκερ, Ντάϊσελμπλουμ, Ντράγκι, Τούσκ και τον Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Bloomberg

«Η Ελλάδα πρέπει να υποβάλλει ένα πιο συγκεκριμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων στις ευρωπαϊκές αρχές ώστε να επιταχυνθούν οι συζητήσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, είπαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες μετά από συζητήσεις τεσσάρων περίπου ωρών με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες.

Με τους ηγέτες της ΕΕ να προειδοποιούν ότι ο χρόνος τελειώνει ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει μια αντιπαράθεση σχετικά με την βοήθεια προς αυτήν, η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ είπαν ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υποβάλλει νέα μέτρα γρήγορα».

Reuters

»Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τους πιστωτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις βραδινές συζητήσεις τους για την κρίση στις Βρυξέλλες ότι ο αριστερός κυβερνητικός του συνασπισμός θα παρουσίαζε σύντομα ένα πλήρη κατάλογο οικονομικών μεταρρυθμίσεων ώστε να ξεμπλοκάρει την χρηματοδότηση και να αποφύγει την χρεοκοπία.

Μετά από δυο μήνες αυξανόμενης ενόχλησης και από τις δυο πλευρές από τότε που ο Τσίπρας εξελέγη με εντολή να τερματίσει χρόνια λιτότητας που είχαν επιβληθεί από τους όρους των δανειστών, η τρίωρη συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ζητήθηκε από τον Τσίπρα για να σπάσει το αδιέξοδο που έφερνε την Αθήνα να παραπατάει εκτός Ευρωζώνης».

BBC

«Η Ελλάδα συμφώνησε να καταρτίσει ένα νέο μεταρρυθμιστικό σχέδιο εντός των επόμενων ημερών ώστε να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κεφάλαια διάσωσης ώστε να αποφύγει την χρεοκοπία. Η εξέλιξη ήρθε μετά από έναν μαραθώνιο συζητήσεων μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, της Γερμανίδας καγκελαρίου, Μέρκελ και άλλων Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες».

Handelsblatt

»Η Ελλάδα, η Γαλλία, η Γερμανία και ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν η Αθήνα να επιταχύνει την δουλειά».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.