Τεράστιο σκάνδαλο συνταράσει τη  FIFA


Έξι υψηλόβαθμα στελέχη της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA) συνελήφθησαν από την ελβετική αστυνομία στο ξενοδοχείο «Baur au Lac» της Ζυρίχης, όπου είχαν καταλύσει για το ετήσιο συνέδριό τους. Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του εκβιασμού, της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση των «New York Times» (ΝΥΤ), οι κατηγορούμενοι «ξέπλυναν» τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον 100 εκατ. δολάρια. Έχουν συλληφθεί συνολικά 14 άτομα σε διάφορες χώρες για τον ίδιο λόγο. Ανάμεσά τους και ο ελληνικής καταγωγής Κώστας

Τάκκας, πρώην γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου των νησιών Κέιμαν και στενός συνεργάτης του επίσης συλληφθέντα και αντιπροέδρου της FIFA Τζέφρεϊ Γουέμπ. Το αίτημα για τις συλλήψεις εστάλη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, που απήγγειλε κατηγορίες εναντίον τους.

Τα ονόματα των συλληφθέντων, σύμφωνα με τους NYT, είναι: Jeffrey Webb (επιβεβαιωμένο), Eugenio Figueredo (επιβεβαιωμένο), Jack Warner, Eduardo Li (επιβεβαιωμένο), Julio Rocha, Costas Takkas, Rafael Esquivel, José Maria Marin (επιβεβαιωμένο) και Nicolás Leoz.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.