«Την επόμενη φορά μπορεί να έχουμε νεκρούς!»


«Να εκλάβουν το γεγονός ως τελευταία προειδοποίηση» επειδή ένα νέο παρόμοιο συμβάν «μπορεί να έχει ανθρώπινα θύματα», προειδοποίησε με σκληρό τρόπο την Αλβανία ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, μετά το προχθεσινό προκλητικότατο επεισόδιο στο Βελιγράδι κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβία-Αλβανία για τα προκριματικά του Euro 2016.

«Προφανείς προθέσεις εκείνων που οργάνωσαν και έκαναν πράξη το σχέδιο με το ελικόπτερο, το οποίο έφερε σημαία της Μεγάλης Αλβανίας είναι να προκαλέσουν αναταραχές στη Σερβία και να αποσταθεροποιήσουν ολόκληρη την περιοχή. Πρόκειται για προώθηση της αδίστακτης και ανεκπλήρωτης ιδέας περί μεγάλης Αλβανίας, για την οποία ήταν αναμενόμενο να υπάρξει οξύτατη αντίδραση στο γήπεδο και ολόκληρη τη χώρα» πρόσθεσε ο κ. Νίκολιτς.

Και κατέληξε δηκτικά: «Μετά την επίθεση στην εδραίωση φιλίας μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας, είναι φανερό ότι η Αλβανία θα χρειαστεί δεκαετίες, αν όχι αιώνες να γίνει φυσιολογική χώρα, χωρίς μίσος προς τους Σέρβους! Έλειπε μόνον εκρηκτικός μηχανισμός από το ελικόπτερο, για να δημιουργηθεί η εντύπωση για διασύνδεση με το νούμερο ένα τρομοκράτη στον κόσμο».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.