Τη μισή Ελλάδα διεκδικούν Αλβανοί!


Ένα τηλεχειριζόμενο αεροπλανάκι με σημαία-χάρτη της “Μεγάλης Αλβανίας”, που περιελάμβανε τη Σερβία, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και Κέρκυρα, εμφανίστηκε πάνω από το γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα Σερβία-Αλβανία για τα προκριματικά του Euro 2016 στο Βελιγράδι.

Το παιχνίδι διακόπηκε και, ενώ άρχισε να πέφτει το τηλεχειριζόμενο όχημα, ένας Σέρβος ποδοσφαιριστής έπιασε το σχοινί που κρεμόταν από το λάβαρο και το κατέβασε για να το βγάλει από τον αγωνιστικό χώρο. Τότε οι Αλβανοί ποδοσφαιριστές έτρεξαν προς το μέρος του και προσπάθησαν να του το πάρουν. Άρχισαν διαπληκτισμοί ενώ μια ομάδα Σέρβων φιλάθλων μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Κάποιος από αυτούς χτύπησε έναν Αλβανό ποδοσφαιριστή και ο διαιτητής ζήτησε από όλους τους παίχτες να επστρέψουν στα αποδυτήρια.

Ο αγώνας διακόπηκε με το σκορ στο 0-0 στο 41ο λεπτό, μετά από 30 λεπτά αναμονής. Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας, η αστυνομία της χώρας συνέλαβε τον Όλσι Ράμα, αδερφό του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος καθόταν στην εξέδρα των επισήμων, επειδή υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι αυτός προκάλεσε το επεισόδιο.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 3.30 τα ξημερώματα, πάνω από 5.000 Αλβανοί μ επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Νίκο Πελέσι και την Υπουργό Αθλητισμού Λιντίτα Νικόλα, υποδέχθηκαν ως ήρωες τους παίκτες της Εθνικής τους στο αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα» των Τιράνων.

Ταυτόχρονα, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έλαβε η αλβανική αστυνομία μπροστά από την πρεσβεία της Σερβίας στα Τίρανα, καθώς ο ηγέτης του εξτρεμιστικού κόμματος «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» Κρέσνικ Σπαχίου προανήγγειλε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο της σερβικής διπλωματικής αποστολής στην αλβανική πρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα πάνω από 100 Αλβανοί εθνικιστές «εισέβαλαν» με αυτοκίνητα, σημαίες και λάβαρα στο ελληνικό χωριό Δερβιτσάνη της Βορείου Ηπείρου, κραυγάζοντας συνθήματα κατά της Ελλάδας, και επιτέθηκαν σε κατοίκους του, τραυματίζοντας μάλιστα δύο από αυτούς.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.