Τι αλλάζει στην εκπαίδευση


Έντεκα είναι οι σημαντικές αλλαγές που έρχονται το επόμενο διάστημα στην εκπαίδευση για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” και με βάση τα πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας οι αλλαγές είναι οι εξής:

1. Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για την πρόσληψη έως 15.000 εκπαιδευτικών. Το θέμα έχει τεθεί ήδη στην ΕΕ και αναμένεται απάντηση.

2. Έναρξη αξιολόγησης του έργου των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

3. Αλλαγή του νόμου για τις μετεγγραφές φοιτητών. Δεδομένου ότι αναμένεται συνωστισμός στα κεντρικά ΑΕΙ, ο κ. Λοβέρδος έχει ήδη δηλώσει την πρόθεσή του να αλλάξει τον νόμο για το επόμενο έτος.

4. Ένταξη της Πληροφορικής στα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για όσους υποψηφίους θέλουν να εισαχθούν στις Σχολές Πληροφορικής Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Προσθήκη μίας ώρας γυμναστικής στην Γ’ Λυκείου.

5. Έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας Θεμάτων και για τη Β’ Λυκείου. Αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο δημοσιοποίηση των θεμάτων του πρώτου τετραμήνου και μέσα στον Νοέμβριο να αναρτηθεί όλη η ύλη.

6. Επέκταση του θεσμού των Πρότυπων – Πειραματικών σχολείων.

7. Εφαρμογή του Κοινωνικού Σχολείου, με δράσεις ενημέρωσης των μαθητών και γονέων για πληθώρα θεμάτων που αφορούν στην υγεία, στην άθληση, στα ναρκωτικά, στη σεξουαλική αγωγή, στον ρατσισμό, στη βία κ.λπ.

8. Δομική αλλαγή στα προγράμματα των δημοτικών σχολείων με βασικό στόχο τον περιορισμό της ύλης και των μαθημάτων και περισσότερη δημιουργική απασχόληση από το ερχόμενο έτος.

9. Νέος νόμος για την εκκλησιαστική εκπαίδευση.

10. Νέος νόμος για την Ειδική Αγωγή.

11. Άμεσο κλείσιμο για όσα ιδιωτικά ΙΕΚ και κολέγια δεν είναι ασφαλιστικά ενήμερα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.